Op zoek naar costing?

   
costing
 
Doel, werking, noodzaak, stappen en toepassingsmogelijkheden van activity based costing.
Activity Based Costing ABC. ACTIVITY BASED COSTING. ACTIVITY BASED MANAGEMENT. Zoals U weet zijn er veel mogelijkheden voor kosten-onderzoek en management. Activity Based Costing ABC is een methode die niet alleen nauwkeuriger kostprijzen biedt, maar ook inzicht in besparings-mogelijkheden biedt.
lening
Activity based costing ABC, een kostenberekening methode ToolsHero.
Home / Financieel management / Activity Based Costing ABC. Activity Based Costing ABC. In dit artikel wordt Activity Based Costing ABC van Robert Kaplan praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige kostprijsberekening methode. Wat is Activity Based Costing ABC?
Wat is activity based costing?
Wanneer activity based costing? Activity based costing biedt voordelen, maar is niet altijd de beste methode om de kostprijs van een product te berekenen. Of activity based costing een goede methode is hangt onder meer af van de volgende omstandigheden.:
costing Vertaling Engels-Nederlands.
van NL van EN van DE van FR van ES naar NL naar EN naar DE naar FR naar ES Vertaal. Vertalingen costing ENNL. de kostprijs m; de productiekosten; vervaardigingskosten znw.; de kostenberekening v. kostencalculatie; kostprijsberekening; kostprijscalculatie. Bronnen: interglot; Vlietstra.;
Absorption costing de betekenis volgens Accounting.
Al deze kosten worden bij absorption costing opgenomen in de productiekosten. Binnen accounting wordt absorption costing gezien als het tegenovergestelde van variable costing, hierbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen de variabele en vaste overheadkosten van het productieproces bij de winstberekening.
Activity-based costing Wikipedia.
en Overhead and Activity Based Costing Explanation with Examples. en Activity Based Costing Global Community Portal. en Activity Based Costing ABC applied to True Downtime Cost TDC. en Activity-based costing, artikel op de website van The Economist, 29 juni 2009.
Wat is de Direct costing methode? Uitleg voorbeeld toolshero.
De direct costing methode is naast Absorption Costing, één van de meest bekende technieken. Daar waar Absorption Costing gaat over alle te verantwoorde kosten die een verband hebben met de productie van een goed of dienst, is de berekening van de direct costing methode alleen gericht op de directe variabele kosten.
Activity based costing de betekenis volgens Accounting.
Niet in alle gevallen is activity based costing de beste manier om de kostprijs van een product te berekenen. Wanneer een bedrijf een hoog aandeel heeft in indirecte kosten, in vergelijking met directe kosten, dan ligt activity based costing voor de hand.
Samenvatting Management Accounting: Job costing systems en just-in-time systems StudeerSnel.
Met absorption costing kan de operating profit toenemen bij een toename van de voorraad, omdat een deel van de vaste kosten wordt meegenomen in de voorraad. Maar bij een afname van de voorraad zal variabel costing over het algemeen meer operating winst tonen dan absorption costing.

Contacteer ons